In gesprek met ouderen

Leven

Van binnen voel je je gewoon nog jong maar je lichaam is en voelt oud. Je kunt niet meer alles wat je vroeger kon en je krijgt steeds minder zin om dingen te ondernemen. Misschien is het moeilijk om de deur uit te gaan. Misschien zijn veel oude vrienden en bekenden al overleden. Misschien ben je niet zo makkelijk in het leggen van nieuwe contacten. Maar de behoefte aan een goed gesprek is er wél. Een gesprek over hoe je je leven zinvol vorm kunt geven ondanks de belemmeringen van de ouderdom.

Sterven

Gedachten aan de dood nemen een steeds belangrijker plaats in in je leven. Wat staat me te gebeuren? Waar ga ik heen? Misschien is er sprake van angst voor de dood, of juist niet. Of je denkt zeker te weten dat je nergens heen gaat maar je vraagt je toch af waar het leven dan goed voor was. Ook andere vragen kunnen een rol spelen zoals; hoe kan ik nog zo veel mogelijk in het reine komen met mezelf en anderen voordat ik sterf? Een goed gesprek over de laatste levensfase kan veel rust geven maar is misschien niet een onderwerp wat je gemakkelijk aansnijdt. Bij ‘Zicht op je leven’ is er ruimte en aandacht voor jou en jouw zingevingsvragen.

De kosten zijn 50 euro per gesprek van een uur. Opgeven kan telefonisch op 06-11225723 en per mail bij mariellekirkels@gmail.com