Mariëlle Kirkels

Biografisch coach

De opleiding tot Biografisch coach was voor mij een schot in de roos. Vanaf de allereerste lesdag voelde ik me thuis bij alles wat ik leerde. De biografiek heeft mij gegrepen en ik heb er diepe inzichten aan opgedaan.

Natuurlijk heb ik mijn eigen levensverhaal helemaal uitgeplozen en er van alles aan ontdekt. Ik kan nu zien wat sommige gebeurtenissen in mijn leven voor mij betekend hebben en welke eigenschappen ik daaraan heb opgedaan. Leuke en ook minder leuke. Ik kreeg meer zicht op mijn leven en ik kan het verleden nu beter begrijpen en doorzien. Zo kan het heden en alles waar ik tegenaan loop ook meer betekenis krijgen, dat maakt mijn leven een stuk rijker.

Door me te verdiepen in de biografiek is de blik op mijzelf maar ook die op mijn medemens milder geworden. Ieder mens is gevormd door zijn of haar levensverhaal. In het levensverhaal kun je de mens ontdekken. Wat heeft iemand meegemaakt en welke besluiten heeft diegene daardoor genomen? Welke loop nam het leven dankzij die besluiten? Dat is het onderzoeken waard want daarin vind je het ‘ik’, de sturende mens die zijn of haar leven in eigen hand neemt.

Zangeres

Ik heb een achtergrond in de wereld van de klassieke muziek en voltooide mijn conservatoriumopleiding Klassiek zang in 2002. Op dat moment was ik al volop aan het werk als soliste maar vooral als professioneel koorzangeres. Sinds 2001 heb ik een vast dienstverband bij het Groot Omroepkoor in Hilversum en zing daarnaast af en toe nog bij Cappella Amsterdam.

 Vanaf 2014 ben ik, naast mijn werk in de muziek, begonnen met me te scholen op het gebied van coaching door verschillende cursussen en trajecten te volgen en een opleiding tot ademcoach af te ronden. Daarna heb ik de vierjarige opleiding tot Biografisch coach aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen afgerond. Ik combineer mijn uitvoerende werk als zangeres en het geven van zanglessen met mijn coaching praktijk.