Mariëlle Kirkels

Gesprekscoach Biografisch werk

De opleiding tot Biografisch coach was voor mij een schot in de roos. Vanaf de allereerste lesdag voelde ik me thuis bij alles wat ik leerde. De biografiek heeft mij gegrepen en de afgelopen jaren heb ik er diepe inzichten aan opgedaan.

Natuurlijk heb ik mijn eigen levensverhaal helemaal uitgeplozen en er van alles aan ontdekt. Ik kan nu zien wat sommige gebeurtenissen in mijn leven voor mij betekend hebben en welke eigenschappen ik daaraan heb opgedaan. Leuke en ook minder leuke.

Nu ik betekenis kan geven aan verschillende ervaringen en begrijp wat het me gebracht heeft is mijn leven een stuk rijker geworden. Ik kan nu met meer rust terugkijken op mijn eigen biografie maar het heeft ook mijn blik op de levens van mijn kinderen veranderd. Als ouder kun je nog zo je best doen, helemaal voorkomen dat je fouten maakt kun je niet. Maar nu weet ik dat deze ervaringen in de levens van mijn kinderen hen zal vormen en sterken, zoals mijn biografie mij ook gesterkt heeft. Als je het verleden begrijpt en doorziet kan het heden en alles waar je tegenaan loopt ook meer betekenis krijgen.

Ik heb een achtergrond in de wereld van de klassieke muziek en voltooide mijn conservatoriumopleiding Klassiek zang in 2002. Op dat moment was ik al volop aan het werk als soliste maar vooral als professioneel koorzangeres. Het ensemble zingen heeft mij jarenlang erg veel plezier gegeven.

Naast mijn werk in de muziek en als gediplomeerd ademcoach en gesprekscoach ben ik in 2017 gestart met de opleiding tot Biografisch coach aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen. Inmiddels ben ik gecertificeerd voor het werken met de verschillende biografische werkvormen.